Közélet

Hidvéghi: Birnbaum sosem volt Fidesz-tanácsadó

A Fidesznek - kommunikációs igazgatója szerint - nem kellett senki és semmi ahhoz, hogy Soros Györgyből ellenséget kreáljon.

A Klubrádiónak (Bolgár Györgynek) Hidvéghi Balázs azt mondta, nem olvasta a Fidesz Soros-ellenes kampányának kulisszatitkairól szóló svájci cikket, csak a reagálásokat arra.

A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanakkor  cáfolta a George Birnbaum által mondottakat. A kampánytanácsadó azt állította, hogy néhai üzlettársával, Arthur Finkelsteinnel ők dolgozták ki a Soros György elleni lejárató kampányt a Fidesznek.

Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója: így csináltak Sorosból tökéletes ellenséget
Először szólalt meg a Fidesz kampányáról George Birnbaum, Arthur Finkelstein üzlettársa.

Hidvéghi Balázs azt állította: Birnbaum sosem volt a  tanácsadójuk, Sorossal kapcsolatban pedig nem kellett semmit kitalálni, ő már korábban is érintett volt a menekültügyben, nem volt szükség amerikai kampánytermékre, kampánytrükkre.

(Korábban egyébként Birnbaum is úgy nyilatkozott: hivatalosan a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány kötött velük egyéves szerződést.)

A milliárdossal és azokkal, akik támogatják, megkönnyítik a migrációt, politikai vitát kell folytatnia a Fidesznek – tette hozzá, majd megismételte a kormánypropagandát, hogy a migráció lesz a fő kérdés az EP-választásokon. Akkor is, ha a tagállamok joga eldönteni, befogadnak-e embereket, vagy sem.

Soros vagy Orbán hálózata hazudik a migrációról? 
Tényekkel a migrációs tévhitek ellen.

A migráció tömeges problémává vált, és sokan összekeverik a gazdasági okokból menekülőket azokkal, akiknek valóban veszélyben van otthon az életük. Az utóbbiakat befogadta és befogadja Magyarország – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Hidvéghi utalt rá, felháborítónak tartja, hogy az EU pénzügyi eszközökkel büntetné azokat az országokat, amelyek nem fogadják el a szélsőségesen liberális elképzeléseket menekültügyben.

A felvetésre, hogy a szélsőjobb felé tolódik a Fidesz, Hidvéghi Balázs azt elismerte, hogy a migráció miatt változtak a szövetségi politikák, de szerinte a magyar kormánypárt nem szélsőjobboldali. Vitáik vannak a Jobbikkal, nem érti, hogyan maradhatnak bent az ellenzéki pártban szélsőségesek és azt sem, hogy a baloldal miként működhet együtt egy ilyen formációval.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik