Közélet

Schiffer: Orbán pert nyerhetne az O1G-zők ellen

A Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet alapján jutott erre.

A Figyelőnek Schiffer András ügyvédként jogilag vitathatónak értékelte a Bayer Zsolt elleni bírósági ítéletet. Szerinte egy felülvizsgálati kérelem, alkotmányjogi panasz után más döntés születne.

A volt LMP-s képviselő elismerte, csak a sajtóban megjelentekre tud hagyatkozni véleményében, nem ismeri a teljes peranyagot.

Mindenre kiterjedő szakmai álláspontot csak annak ismeretében tudna megfogalmazni, most úgy látja, Bayer feltételes módban írt Hadházy Ákosról és Szél Bernadettről, márpedig a vélemény

jogszerűségének megítélésnél a feltételes mód releváns körülmény.

Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás tágabb, mint mások esetében. A lap felvetésére, hogy Bayer egy nyilvános fórumon az Orbán Viktor miniszterelnök minősítésére használt fordulatot alkalmazta a két ellenzéki politikusra, azt mondta,

ha Orbán perelne, nem születhetne más ítélet az ügyben.

Schiffer András egyébként már képviselte Orbán Viktort perben és nyert is. 

Soros pénzén védte Orbánt
Schiffer András - ha már a kormánylap leleplezte - beismerte, bizony így volt.

Hadházy Ákos személyiségi jogai megsértése miatt perelte be a a fideszes publicistát. A bírósági döntés értelmében a perköltségen túl Bayernek 15 napja van arra, hogy 300 ezer forintot fizessen a független képviselőnek, akitől levélben kell bocsánatot kérnie, és a levelet blogján harminc napon át kell elérhetővé tennie.

Bayer-Zsolt(1b977ce9-12b0-41b0-8a3e-07334cdc277d)(650x433).jpg (Array)
Bayer mégis írt bocsánatkérést Hadházynak
Azt addig viszont nem teszi közzé, amíg az ellenzék az O1G alatt menetel. A bíróság szerint Bayer megsértette a politikus személyiségi jogát.

Schiffer András egykori párttársa, Karácsony Gergely az O1G-zésről azt mondta, az nem az ő stílusa és bár az indulatok jogosak, nem szabad elfelejteni, hogy a zsarnok mögött is van választói támogatottság.

Karácsony Gergely: az O1G-nél azért durvább egy Bayer-nyilatkozat
A világ legjobb vezetőjének Ferenc pápát tartja, de Vitézy Dávid dicséretével sem fukarkodik.

Kiemelt fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik