Közélet

Szakszervezeti vezető: Nem lehet kéthetente nagy tüntetést tartani

A SZEF elnöke magyarázta, miért voltak kevesen szombaton a fővárosban.

Vidékre és külföldre koncentráltak a szombati tüntetések szervezői, Budapesten pedig nem is szakszervezetek, hanem civilek szerveztek tiltakozó akciót – ezzel magyarázta a Klubrádióban Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke a csekély részvételt a fővárosi demonstráción.

Földiák azt mondta, eredetileg nem is terveztek budapesti tüntetést, mert két hete volt komolyabb megmozdulás a fővárosban, és szerinte nem lehet kéthetenként jelentős tüntetést tartani. Ezért ő nem a kimerülés jeleként értékeli, hogy kevesen mentek utcára. Azt mondta, folytatni kell a tiltakozást a szakszervezeteknek, a pártoknak és a civileknek együtt.

Az elnök közölte: a szakszervezeteknek mintegy négyszázezer tagjuk van, amivel erősebbek bármely más szerveződésnél, és igaz, hogy nincsenek annyira a nyilvánosság előtt, de a háttérben folytatott tárgyalásokat legalább annyira fontosnak tartja. Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a tüntetések hatására a kormány „megosztó akcióba” kezdene, és engedne valamennyit a rabszolgatörvényből, Földiák azt mondta: attól függ, mennyit engedne a kormány. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik