Közélet

100 ezer forintra büntették a Momentum szombathelyi elnökét

100 ezer forintos szabálysértési díjat róttak ki Nagy Donátra, a Momentum szombathelyi szervezetének elnökére egy Facebook-poszt miatt – értesült az Ugytudjuk.hu.

A Momentum egy országos akció keretében tavaly ősszel a vasi megyeszékhelyre is elvitte az ALDE Orbán Viktort ábrázoló plakátos furgonját, ezt pedig be kellett jelenteni a rendőrségen.

Az új gyülekezési törvény miatt azonban

mivel a plakátos furgon érkezéséről történt rendőrségi bejelentéstől számítva valóban nem telt el 48 óra addig, amíg egy Facebook poszt a gyűlésről megjelent a nevem alatt, meghallgatásomat is mellőzve, rögtön 100.000 Ft-ra büntetnének,

írta közleményében Nagy Donát.

A Momentum nem ért egyet a közel maximálisan adható büntetés mértékével, mivel nem a bejelentés elmulasztásáról van szó, illetve Nagy ellen nem volt korábban eljárás, a gyűlésen nem történt sem garázdaság, sem egyéb szabálysértés.

A rendőrség azonban hajthatatlan döntésében: meghallgatásomat kértem, de a körülmények teljes megismerését követően sem hajlandó sem az összeg csökkentésére, sem annak megrovásra való módosítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik