Közélet
Budapest, 2017. március 15.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekrõl a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én.
MTI Fotó: Kallos Bea

Átlátszó: állami cégektől is van jövedelme a Fidesz kommunikációs igazgatójának

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2019. 01. 11. 10:48

Hidvéghi Balázsnak több százezer forintért találtak igazgatósági és felügyelőbizottsági pozíciókat.

Két gazdasági társaságon keresztül havonta 600 ezer forint jövedelem-kiegészítést biztosít az állam a Fidesz kommunikációs igazgatójának – írja az Átlátszó. Hidvéghi Balázs az MFB-csoporthoz tartozó cégeknél igazgatósági, illetve felügyelőbizottsági tag.

A portál megjegyzi: a pártkáderek közpénzes pozíciójába helyezését nem a Fidesz találta fel, a szoclib kormányok idején még a privatizációpárti SZDSZ is belobbizta fontos embereit egy-egy állami vállalat túlduzzasztott igazgatóságába vagy felügyelőbizottságába. Orbán Viktor pártja ellenzékből még támadta ezt a gyakorlatot.

Az egyébként bölcsész végzettségű Hidvéghit azután, hogy 2016 őszén elnyerte a kommunikációs igazgatói posztot, szinte azonnal igazgatósági taggá avatták havi 400 ezer forintért a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt-nél, és az MMBF Földgáztároló Zrt-nél is kapott egy felügyelőbizottsági pozíciót havonta 200 ezer forintért.

Hozzáteszik, hogy az MFB régóta aktív a káder-mellékfoglalkoztatottságban: 2014 óta igazgatósági tag a fejlesztési bankban két korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Bohács Zsolt és Varga István, akiből nemrég a kormánypárti médiaholding egyik vezéralakja lett. (Fotó: MTI / Kallos Bea)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.