Közélet

Az Egri Egyházmegye boltja mellett halt meg karácsony előtt egy hajléktalan

Miskolcon az Egri Egyházmegyének van egy KaritászPONT nevű boltja, a bolt bejárata mellett szokott éjszakázni egy hajléktalan. Aki a karácsony előtti napokban, 43 évesen meghalt – derül ki az Átlátszó cikkéből. Az orvosi vizsgálat szerint a szíve vitte el a középkorú férfit.

A KaritászPONT – ami a szegények, nincstelenek ellátására alakult – gyakran segített neki, miskolciak pedig vittek neki élelmet és ruhát.

Miskolc közterülete fel van osztva a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek között, ez a terület és egy másik, ahol két éve egy másik hajléktalan halt meg, a Vöröskereszt felügyelete alá tartozik. Nem sokkal az 1975-ös születésű V. L. halála előtt adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központ felújított időszakos férfi szálláshelyét Miskolcon – ismerteti az Átlátszó cikke.

A férfi halála után a magát pedig mindig szívesen fényező helyi Vöröskereszt az atlatszo.hu-nak jelezte, nem kívánják kommentálni a történteket.

Kiemelt kép: Budapest, 2018. október 14. Gergye Krisztián rendező, koreográfus (j2, a mikrofonnál) beszél, mellette Hajmási Dávid színművész (j) az Egy mondat. Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért című, a Város Mindenkié csoport szervezésében megtartott demonstráción a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2018. október 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik