Közélet

Robotkézre és műlábujjakra gyűjt az amputált asztaliteniszező, aki pararalimpikon akar lenni

Az asztaliteniszők közössége titokban összefogott, és szerveztek nekem egy eseményt, ami azért jött létre, hogy összejöjjön a pénz a protézisemre, ugyanis robotkézre van szükségem, illetve műlábujjakra. Mindez tizenhatmillió forintba kerül, amihez sajnos segítség kell. Eddig majdnem négymillió forint gyűlt össze, amit ezúton is szeretnék megköszönni

— mondta a Borsnak Szvitacs Alexa, aki a Kecskeméti Spartacus kiváló játékosaként az első osztályban pingpongozott, de egy tragédia megváltoztatta az életét.

A sportolónőnél augusztusban toxikussokk-szindróma lépett fel, később az intenzív osztályra került és életmentő műtétet vé­geztek rajta.

 Bal alkarját és az összes lábujját ampu­tálni kellett. Több mint két hó­napot töltött az intenzív osztályon, azóta tart a rehabilitációja.

Szvitacs azonban nem hagyott fel a sporttal, és a protézisre is azért van szüksége, mert paralimpikon akar lenni.

Speciális művégtagot szeretne Alexa, olyat, amivel a labdát is meg tudja majd fogni. Ennek ára több millió forint. A gyűjtés már elkezdődött, de még nagyon sok pénz hiányzik, ezért megköszöni a fiatal lány, ha támogatják sportkarrierjét. Szvitacs Alexa a következő számlaszámon várja az adományokat: Erste Bank: 11600006-00000000-82023658

Kiemelt kép: Szita Márton/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik