Közélet

NER-es üzleti kör építhet luxuslakóparkot a XII. kerületbe

54 lakásos lakóparkot építenek a Virányos utcában Szivek Norberthez köthető üzletemberek — tudta meg az Index.

A telekkel az önkormányzat és a szomszéd telkeket tulajdonló Honvédelmi Minisztérium már évek óta nem tudott mit kezdeni. Tavaly viszont sikerült eladnia 780 millió forintért egy cégnek, ami akkor még a lakáslottókról ismertté vált Carion tulajdonában volt, azóta viszont

átkerült egy olyan céghez, amelyet Szivek Norbert volt MNV vezérrel szoktak együtt emlegetni.

A Florion Invest Kft. 11 pályázó közül nyerte el a jogot, hogy megvásárolja a területet, igaz, egyedül ez a cég adott le érvényes pályázatot az önkormányzat tájékoztatása szerint. A céget 2017 februárjában jegyezték be, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy elnyerte a telekvásárlás jogát a XII. kerület önkormányzatától. A cég ekkor még a Bécsi út 25-be volt bejegyezve, ma már a Hercegprímás utca 12-be van:

  • a Bécsi út 25-ben a Carion cégcsoport központja van
  • a Hercegprímás 12-ben pedig több, Szivek Norberthez, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi vezetőjéhez köthető vagy azokkal szoros üzleti partnerségben álló cég van bejegyezve, mint Nones Holding, a CRH Invest és a Lexan Holding, ezek tulajdonában lévő cégek sorával együtt, illetve a Szivek a Szivekért alapítvány.

Szivek Norbert tavaly augusztusban távozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. éléről. A Népszabadság korábbi cikke szerint az OLAF vizsgálatot indított egy olyan vélelmezett csalási ügyben, amelynek egyik érintettje, az Új Strigon Kft., amely  a sajtóban és a nyilvántartásokban Szivek Norbert családi cégeként szerepelt. Az EU csalás elleni ügynökségének érdeklődését az keltette föl, hogy Magyarországon feltűnően sok olyan támogatási projekt fullad be, ahol a támogatásokat csődközeli cégeknek folyósították.

Kiemelt kép: Sóki Tamás/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik