Közélet

Feljelentést tettek az erőszakkal vádolt vízilabdázók

A rendőrség szeptember óta nyomoz ismeretlen tettes ellen, de ennél többet azóta sem hoztak nyilvánosságra. Elfogyott a türelem.

Ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt vízilabdázók ügyvédei: azt kérik a bíróságtól, hogy rendeljen el nyomozást annak kiderítésére, ki szivárogtatta ki a sportolók ellen tett feljelentést, amelyben egy 13 éves kislány azt állította, hogy megerőszakolták őt.

A Zoom.hu felidézi: az ügyet még szeptemberben robbantotta ki a Blikk, nevek említése nélkül, majd néhány nap múlva internetes oldalakon és a TV2 hírműsoraiban már megnevezték a két vízilabdázót.

Bár a rendőrség nyomoz az ügyben, ismeretlen tettes ellen, ennél többet nem hoztak nyilvánosságra szeptember óta. Kósz Zoltán ügyvédje, Hegedűs László azt mondta, nem lenne példa nélküli, ha csak 6-8 hónap, vagy még hosszabb idő elteltével döntene a rendőrség arról, hogy meggyanúsítja-e a feljelentett sportolókat, vagy megszünteti az eljárást, de félő, hogy a rendőrség hallgatásából sokan arra következtethetnek, hogy megalapozottnak találták a feljelentésben leírtakat.

Gatter Zoltán, Petőváry Zsolt ügyvédje megpróbált információhoz jutni a rendőrségen, de azt a választ kapták, hogy neki sem mondhatnak többet, mint a sajtónak. Emiatt panasszal élt, de a Pest Megyei Főügyészségtől ezután sem kapott választ.

A két ügyvéd közölte: ügyfeleik türelme elfogyott, ezért úgy döntöttek, hogy januárban megindítják a kártérítési pereket azokkal a médiumokkal szemben, amelyek a nevüket elsőként, és a megkérdezésük nélkül hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik