Közélet

A halálút miatt írtak nyílt levelet Orbánnak

Petíciót írtak a 31-es főút állapota miatt a kormányfőnek.

A főút állapota, megnövekedett forgalma miatt egyre több a baleset. Az online petíció arra hívja fel Orbán Viktor figyelmét, hogy a szinte „halálútnak” nevezhető 31-esen napi rendszerességűek a balesetek, nem kevésszer emberéletet követelve – írja laptársunk, a Vezess.hu.

Az aláírók nehezményezik, hogy az esetek többségében csak a „nem az útviszonyoknak megfelelően” vezető sofőrt teszik felelőssé,

az útviszonyokért fennálló felelősséget soha senki nem vizsgálja.

A petíció (amelyet már csaknem 1400-an írtak alá kedd reggelig) szerint a hevesi megyehatárig a burkolatot ugyan felújították, de nem számoltak a kamionokkal, amelyek ezen kerülik el a fizetős gyorsforgalmi útvonalakat. Pest megyében hat település (Nagykáta, Szentmártonkáta, Tápiószecső, Sülysáp, Mende, Maglód) gyakorlatilag élhetetlenné vált.

Megértik, hogy a területen mandátumot szerzett parlamenti képviselőik (Czerván György és Pogácsás Tibor) nem érnek rá erre, ezért ők kezdeményezik, hogy a kormány soron kívül hozza előre a 31-es számú kiemelt főút Pest megyei településeket elkerülő szakaszának kivitelezését.

A 31-es főúton legutóbb hétfőn, Szentmártonkáta és Nagykáta között történt baleset. Egy autó letért az úttestről, árokba hajtott és felborult.

Borzalmas tragédia a 31-esen, szinte semmi nem maradt az autóból
A jármű többször megpördült, majd a feje tetejére fordulva állt meg.

Kiemelt fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik