Közélet

Rákospalota fizetést emelne, megóvná a cafeteriát

A Fidesz ellenében indítana fizetésemelési programot a polgármester.

Az önkormányzati dolgozók bére az előírtnál jobban nőhet, a rendszer igazságosabbá válhat. A kerület megvédené a cafeteria-juttatásokat is azzal az intézkedéscsomaggal, amely több ezer család életkörülményein javítana – közölte a Polgármesteri Kabinet.

A XV. kerület az emelést saját forrásaiból fedezné. Németh Angéla polgármester kedden terjeszti a képviselő-testület elé programját, amely – szemben az aktuális kormányzati intézkedésekkel – a munkavállalók biztonságát tartja legfontosabb céljának.

A kerület több ezer önkormányzati dolgozójának (óvónők, szociális munkások, családgondozók, bölcsődei és egészségügyi dolgozók) megélhetése válhatna válhatna jövőre könnyebbé. Mint írták, bár a a rendszert a kormányzat szétzilálná, megőriznék a cafeteria-juttatásokat és bevezetnék a Palota-pótlékot is.

A Polgármesteri Kabinet a témában már lezajlott bizottsági ülések tapasztalatai alapján arra számít, hogy a Fidesz és az LMP önkormányzati képviselői vélhetően nemet mondanak a javaslatcsomagra.

Cikkünk megjelenése után Szilvágyi László, az LMP önkormányzati képviselője tudatta, hogy a Polgármesteri Kabinet által emlegetett program még nem létezik, így nincs is miről szavazni. A polgármester egyelőre csak javasolta,

hogy a 2019. évi költségvetési rendelet-tervezet előkészítése során a Polgármesteri Hivatal dolgozzon ki egy, a kerületi közalkalmazottak körére szóló kerületi pótlék-rendszert…”

Ha az adott anyag elkészül, és valóban segít a dolgozókon az LMP is támogatni fogja azt – közölte a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottság Elnöke.

Az ellenzék közös jelöltje nyert Rákospalotán
Az iskolai kampányolás mesetere, a fideszes László Tamás a második helyen végzett.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik