Közélet

Tüntetések és Mikulások a hét képein

Tüntetések és Mikulások a hét képein

Gyászolók várják a George H. W. Bush korábbi amerikai elnök koporsóját szállító vonatot a Texas állambeli Millicanban. Az Egyesült Államok 41. elnökét, a 94 éves korában elhunyt George H. W. Busht a róla elnevezett elnöki könyvtár épületében helyezik örök nyugalomra a felesége és kislánya mellett a Houstontól északnyugatra fekvő College Station egyetemi kisvárosban
Fotó:David J. Phillip / POOL / AFP
Dél-koreai tüntetők Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tervezett dél-koreai látogatása ellen tiltakoznak Szöulban
Fotó: Dzson Hon Kjun / EPA / MTI
Két ukrán Szu–27-es vadászgép kíséri a Kelet-Ukrajnába vezényelt ukrán ejtőernyősöket szállító Il-76-os teherszállító repülőgépet a Kijevtől mintegy 120 km-re nyugatra fekvő Zsitomir közelében lévő katonai támaszponton. Petro Porosenko ukrán elnök javaslatára november 28-tól hadiállapotot vezettek be 30 napra tíz ukrán megyében a Kercsi-szorosnál történt orosz agresszió miatt
Fotó: Sergei Supinsky / AFP
llenzéki tüntetők fából ácsolt keresztekre feküdve tiltakoznak Evo Morales bolíviai államfő újbóli indulása ellen a legfőbb választási bíróság épületénél La Pazban. A testület az előző napon szabad utat engedett a 2006 óta hivatalban lévő államfőnek, hogy negyedszer is indulhasson a 2019 elején esedékes elnökválasztáson.
Fotó: Marcelo Perez del Carpio/dpa/AFP
Egy Mikulás ajándékot oszt a nosztalgiajárművekből összeállított Mikulás HÉV-szerelvény mellett a H5-ös HÉV Batthyány téri végállomásán. Ezen a napon és december 11-én Mikulás HÉV-szerelvény közlekedik a Batthyány tér és Szentendre között.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A Szojuz-FG hordozórakétával összekapcsolt Szojuz MSz-11 orosz űrhajó a levegőbe emelkedik a kazahsztáni Bajkonur orosz űrközpontjában. Az űrjárművel Anne McClain, a NASA amerikai asztronautája, valamint Oleg Kononyenko, a Roszkozmosz orosz és David Saint-Jacques, a Kanadai Űrügynökség (CSA) űrhajósa a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra indul az 58-59-es expedíció keretében
Fotó:Kirill Kudryavtsev / AFP
Ultraortodox zsidó kisfiú mécsest gyújt az otthonuk ablakában a nyolcnapos zsidó vallási fényünnep, a hanuka ötödik napján Jeruzsálemben.
Fotó:Jim Hollander/EPA/MTI
Katonai pályára készülő fiatal nepáli nők erőnléti edzésen vesznek részt a Salute Gurkha magánintézetben, Katmanduban. Országszerte több száz, 18 és 21 életév közötti nő kezdett nyolc hónapos magánképzési programot, mert a brit hadseregben szolgáló nepáli gurkhák elitalakulata felvételt hirdetett nők számára, és ezzel 2020-ban először vesznek fel női újoncokat a több mint kétszáz éve létező alakulatba. A londoni kormány 1947 óta toboroz nepáli fiatalokat a brit hadseregbe.
Fotó:Narendra Sresztha/EPA/MTI
Mikulásjelmezbe öltözött búvárok díszítenek egy karácsonyfát a budapesti Tropicarium akváriumában
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Luke Jerram brit művész Musem of the Moon (A Hold múzeuma) című installációja a kolozsvári piarista templomban. A Hold felszínéről készített felvételekből összeállított, hét méter átmérőjű alkotás december 14-ig tekinthető meg a köztéri fényinstallációkat bemutató Lights ON projekt keretében.
Fotó: Biró István / MTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik