Közélet

Tízezrek mentek az utcára Salvini mellett

A jobboldali politikus a szociális intézkedések mellett kardoskodott beszédében.

Az Olaszországot koalícióban kormányzó Liga több tízezer támogatója töltötte meg szombaton a római Piazza del Popolót, ahol Matteo Salvini, a pártot vezető belügyminiszter tartott beszédet.

Miközben az Európai Bizottság kifogást emelt az olasz kormány költségvetési tervezetével szemben, Salvini az őt ünneplő tömegnek arról beszélt, hogy növelné az állami kiadásokat, szerinte ugyanis a szegénység olyan erőszakot szít, ami Franciaországban tapasztalható a tüntetéseken.

Akik szegénységet vetnek, tiltakozást aratnak

– bölcselkedett a politikus a Reuters tudósítása szerint. „Ha megkérdőjelezik a jogunkat és kötelességünket az olaszok méltóságának, büszkeségének, biztonságának, juttatásainak és munkájának visszaállítására, akkor én azt mondom, nem fordulunk vissza” – mondta.

Salvini fogadkozott, hogy a kormánykoalíció kitölti a teljes, ötéves ciklust. Beszélt arról, hogy az Európai Uniónak a növekedés ösztönzésével kellene foglalkoznia „a tizedesvesszők helyett”, emellett nyugdíjkorhatár- és adócsökkentést ígért.

A Liga a márciusi választáson a szavazatok 17 százalékát nyerte el, így az Öt Csillag Mozgalommal közösen kerülhetett kormányra. (Fotó: Europress – Primo Barol / Anadolu Agency)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik