Közélet

Mandoki nem félti Orbánt a CDU új elnökétől

Szerinte a Fidesz politikáját erősítheti Annegret Kramp-Karrenbauer.

Leslie Mandoki szerint a Fidesz politikáját erősítheti az európai színtéren a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke. A Németországban élő zenész, producer az állami hírtévének adott interjút.

A CDU hamburgi tisztújító kongresszusán elmondta, Annegret Kramp-Karrenbauer garanciát jelent arra, hogy a párt újra a nemzetek Európájának elvét erősíti majd.

A zenész úgy értékelte, az új elnök megválasztása nagyon pozitív a magyar népnek. Most az a lényeg, hogy az európai parlamenti (EP-) választásokon is ez az elv erősödjön – tette hozzá.

A visegrádi országcsoport ma Európa második legnagyobb gazdasági hatalma – mutatott rá a művész. Közölte, nem hiszi, bárki támadni merné a közösséget.

Szerinte Helmut Kohl Európáját fogjuk látni, ami nagyon pozitív lenne, ahol az összes állam, a nemzetek, a nemzeti állam erősödik, s mindenki a sajátosságait hozza be a közösségbe – fogalmazott.

Kiemelt kép: Annegret Kramp-Karrenbauer, miután pártelnökké választották a CDU tisztújító kongresszusán. MTI/EPA/Clemens Bilan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik