Közélet

Két apáca félmillió dollárt utazott és kaszinózott el egy katolikus iskola számlájáról

Egy évtized alatt 500 ezer dollárt, azaz úgy 142 millió forintot költöttek el az apácák a St. James katolikus iskola számlájáról Kaliforniában. A nemrég nyugdíjba vonult tanárok gyakorlatilag a saját vagyonuknak tekintették az adományokat, állítólag utazgattak a pénzből, és gyakran kaszinóztak is – írja a Telegram.

Az egész ügyre körülbelül fél évvel ezelőtt derült fény, mikor Mary Margaret Kreuper nővér, a St. James korábbi igazgatója nyugdíjba vonult. Egy kötelező ellenőrzés alatt több furcsaság akadt, komolyabb vizsgálat pedig azután indult, hogy egy kivonat is előkerült, ami alapján ismeretlen számlára utaltak az iskola pénzéből.

A múlt héten a szülők is tudomást  szereztek a vizsgálatról, Kreuper mellett egy másik tanár, az azóta szintén nyugdíjas Lana Chang  is rájárt az intézmény tartalékaira. A St. James katolikus iskola egy közleményben hangsúlyozta, hogy mennyire felzaklatta őket a két nő tette, és sajnálják, ha megtört a szülök bizalma az iskola felé.

A károkat megtérítik, és az egyházi vezetők nem emelnek vádat a legjobb barátnők ellen, akik megbánást tanúsítottak. Az apácák bár szegénységet fogadtak, de az utazási szenvedélyüknek nem tudtak ellenállni, ahogy a szerencsejátéknak sem.

(Buzzfeed)

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik