Közélet

Elítélték a pofozkodó iskolaigazgatót, mégis maradhat a székében

F. P. szerint nem is ő ütött először, és le akarják járatni.

Jogerősen elítélték a dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóját, aki 2014-ben pofon ütötte az intézményben dolgozó tanárnőt. Mégis megtarthatja tisztségét – írja a 444.

Az eset a Váci Szimfonikus Zenekar próbáján történt. Az igazgató, F. P. az együttes karmestere, a bántalmazott K. Katalin pedig hegedűs. Ők egy konfliktusból eredően vitatkozni kezdtek, ennek hevében először az igazgató ütött, majd a tanárnő felháborodásában hadonászni és rugdosni kezdett felé. K. Katalin a pofon után feljelentette az igazgatót, aki viszont azt állította, hogy a tanárnő megrugdosta őt.

Az ügyben 2014 óta született ítéletek azt mondták ki, hogy az igazgató valóban megütötte a tanárnőt, ő viszont „túl hevesen, a jogos védelmi helyzeten túlmenően reagált”, ezért mindkettejüket elmarasztalták becsületsértés miatt. K. Katalin elfogadta az ő felelősségét is megállapító elsőfokú ítéletet, az igazgató azonban ragaszkodott ártatlanságához, és fellebbezett. November 14-én mondta ki a jogerős másodfokú döntést a Budapest Környéki Törvényszék.

F. P. az eljárás alatt végig arról beszélt, hogy „koordinált lejárató kampány áldozata”, a próbán „tervezett volt a botránykeltés, hogy őt személyesen tönkretegyék”. Azt is állította, hogy ő nem ütött meg senkit, hanem a tanárnő volt az, aki a vitájuk hevében váratlanul rátámadt. A bíróság nem fogadta el az igazgató érvelését, a tanúvallomások alapján arra jutottak, hogy valóban felpofozta beosztottját, aki erre válaszként ütött vissza.

A 444 megkérdezte a dunakeszi önkormányzatot, hogy alkalmasnak tartják-e a jogerősen elítélt igazgatót a pozíciójára. Erre azt a választ kapták, hogy nem állnak munkáltatói kapcsolatban az igazgatóval, ezért nem ismerik az ügy részleteit, és a portáltól kérték, hogy küldje el a jogerős ítéletet. A Klebelsberg Központ pedig egyáltalán nem válaszolt a kérdésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik