Közélet

Azért rúgtak ki a Hír TV-től egy riportert, mert fideszestől kérdezett

A hvg.hu és az Index információi szerint Medgyesi Miklós riporter hivatalosan közös megegyezéssel távozik a Hír TV-től, valójában azért kell távoznia, mert olyan kérdéseket tett fel, amiket nem lett volna szabad.

Először Halász János Fidesz frakciószóvivőtől a szerdai Nemzetbiztonsági Bizottsági ülés után kérdezte meg, hogy:

Ha Demeter Mártát támadják minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta Gruevszki menekültügyi eljárásának végeredményét?

Ezenkívül Pintér Sándor belügyminisztertől is kérdezett kettőt. Ezt követően szerda délután hívták be Medgyesit, majd csütörtökön már meg is állapodtak abban, hogy Medgyesi közös megegyezéssel távozik. A hírt Medgyesi is megerősítette az Index munkatársának.

Az elmúlt hónapokban több mint egy tucatnyian mondtak fel, főleg híradós riporterek, de távozott több magazinműsor riportere, műsorvezetők, és online szerkesztők is a Hír TV-től. A legtöbb megüresedő helyre nem vesznek fel új embert, ezért elmúlt hetekben már eggyel kevesebb riporterrel készültek a híradók, és sokszor Echo TV-s riporterek is beugranak egy-egy napra.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik