Közélet

Ripost: Dobrev Klára barátnőjét körözi az Interpol. Dobrev: Nem is ismerem azt a nőt

Azt állítja a Fidesz-sajtó, hogy egy Antoaneta Vassileva nevű bolgár hölgy Dobrev Klára barátnője. A valóság ezzel szemben az, hogy Dobrev Klára az illető személyt nem ismeri, a nevét sem hallotta sosem

– állítja a DK közleményben, reagálva a Ripost csütörtöki számára, aminek így néz ki a címlapja:

A cikk folyamatosan Dobrev Klára barátnőjeként hivatkozik a körözött bolgár nőre, és Dobrev férjéről, Gyurcsány Ferencről is nagy kép van az újságban. Azt is írja a Ripost, hogy Gyurcsányék cége kapcsolatban állt Vassileva férjével. Majd hozzáteszik, hogy a DK-ban emiatt válságstábot állítottak fel, és mély hallgatásba burkolóznak.

Ezzel szemben a DK nem állított fel válságstábot, és kiadott egy közleményt, amelyben leszögezik, hogy:

A hazugságokat közlő, vagy utánközlő médiumokat Dobrev Klára a mai napon bepereli.

A Ripost a múlt héten Gyurcsány Ferencet hozta hírbe Nikola Gruevszkivel, egy titokzatos bolgár hálózaton keresztül. Akkor azt nem találta el az újság, hogy kicsoda Dobrev apja, most úgy látszik azt nem tudják, hogy ki a barátnője.

A kormánysajtó Gyurcsányra kenné a Gruevszki-botrányt
Körülbelül azért, mert a DK-elnök feleségének apja bolgár.

Az nyilvánvalónak tűnik, hogy miért akarták Gyurcsányra kenni a Ripostban a Gruevszki-botrányt. Az azóta politikai menedékjogot kapott bukott macedón kormányfő ügye körül még rengeteg a nyitott kérdés, és nem csak itthon, hanem a NATO-ban és az EU-ban is magyarázkodnia kell az ügy miatt Orbán Viktornak.

Viszont ez az interpolos elterelés elsőre talán nem érthető, de a címben szereplő „is” segíthet eligazodni. Ugyanis a napokban derült ki,hogy Orbán Viktor barátját, Hernádi Zsolt MOL-vezért ismét körözi az Interpol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik