Közélet

Gyurcsány: Orbán és Gruevszki is bűnöző

„Zsák a foltját” - írta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán reagált arra, hogy az elítélt  volt macedón miniszterelnök Budapesten van. A DK elnöke szerint Orbán Viktor ugyanúgy bűnöző, mint barátja, Nikola Gruevszki.

Ezek a nyomorult bűnözők átjáróházat csináltak hazánkból. Kiengedik a baltás gyilkost, beengedik az orosz titkosszolgálat vezetőinek rokonait, most egy köztörvényes macedón politikust. A volt miniszterelnököt. Orbán barátját.
És van képük az ország biztonságáról hazudozni reggel, délben meg este. Pedig éppen olyan közönséges bűnözők, mint akiknek szívességet tettek, tesznek.
Zsák a foltját.

Gruevszki nem kaphat menedékjogot

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította a kormányt, hogy ne adjon menedékjogot a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek. Gréczy Zsolt közölte: tudni szeretnék, hogy jutott be Gruevszki Magyarországra, utazott Budapestre, miközben nincs útlevele.

Valóban Orbán Viktor házában bujkál-e a volt macedón kormányfő – utalt a politikus kérdésével egy, a macedón médiában megjelent hírre.

A macedón 1TV szerint Orbánnál bujkálhat Gruevszki
Az első éjszakát egy ötcsillagos hotelben tölthette.

A DK arra is kíváncsi, hogyan jutott túl a tranzitzónán Gruevszki, miközben egy biztonságos harmadik országból indult, ráadásul egy biztonságos harmadik országon át érkezett.

A politikus arra is kíváncsi volt, Orbán Viktor ígért-e védelmet Nikola Gruevszkinek, segítette-e bármilyen módon szökését.

Kiemelt fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik