Közélet

Bugár: “A sorosozás csak buta pótcselekvés”

Robert Fico támad, fenyegetőzik, de aki számít, elhatárolódik tőle.

Szlovákiában megfélemlítésnek, zaklatásnak, Robert Fico figyelemelterelő akciójának tartják, hogy korrupciós vizsgálat indult a Tisztességes Szlovákiáért (TSz) aktivistái ellen – írja az Új Szó.

Mint megírtuk, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) névtelen bejelentés alapján lépett, de mindenki tudja, a bukott kormányfő áll a háttérben, aki korábban egy cseh lapnak elárulta, a Kuciak-gyilkosság utáni tüntetések szervezőit megfigyelte a titkosszolgálat.

Pontosan tudjuk, hogy a tüntetések szervezőit Soros György szervezete pénzelte. Tudjuk, ki kivel találkozott, és milyen szerepet játszott abban az időben.

A névtelen feljelentő szerint a civilek puccsot készítenek elő, át akarják írni a hatalmi erőviszonyokat és Soros György pénzeli őket, amit a TSz aktivistái kitalációnak neveznek, szerintük a Smer az önkormányzati választáson elszenvedett vereségéről próbálja elterelni a figyelmet.

Érthetetlennek tartják a korrupciós vádat, hiszen nem közszereplők, nincs közük közpénzhez. 

A történtek miatt nemcsak az ellenzék, hanem az államfő is felháborodott.

Robert Fico képviselő Csehországon keresztül üzente meg, hogy idehaza a tisztességes embereknek félniük kell, hogy hatalma van, és igyekszik megfélemlíteni az embereket

– reagált Andrej Kiska, a Smer pedig később azt állította, csak a sajtóból értesült a történtekről.

Bugár: “A sorosozás csak buta pótcselekvés”

A Paraméter az ellenzéki kritikák mellett idézi Bugár Bélát. A portálnak a Híd elnöke markáns véleményt fogalmazott meg.

Kussolnia kell a politikusnak, egyáltalán nem szabad beleszólnunk azokba az ügyekbe, amit a rendőrség éppen vizsgál, viszont amint dönt a hatóság, akkor jöhet el a véleményezés ideje.

A törvényhozás alelnöke az anonim feljelentésről azt mondta, most van a parlament előtt a javaslat, amely szerint a rendőrségnek nem kellene ilyen üggyel foglalkoznia, csak ha meglapozottnak tűnik, és ő nincs meggyőződve arról, hogy minden külföldről támogatott szervezet automatikusan az állam ellen tevékenykedik.

Robert Fico sorosozásáról már többször nyilatkoztam, és megkértem őt, az én jelenlétemben ezt mellőzze, mert ellenkező esetben sarkon fordulok és otthagyom őt. Butaságnak tartom a sorosozást, ami csak egy pótcselekvés, semmi egyéb.

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom péntekre újabb tüntetést hirdetett.

Kiemelt fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik