Közélet
Budapest, 2015. június 24.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent ülésének első napján tartott istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2015. június 24-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Jövőre 30 milliárdot osztanak ki Orbánék a magyar és határon túli egyházaknak

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 11. 14. 09:45

Korábban a témában:

A napi.hu vette észre, hogy a kormány nemrég felhívást tett közzé az egyházi közösségi célú programok és beruházások, valamint az egyházi épített örökség védelmének és egyéb beruházások támogatására.

A felhívás megfogalmazása szerint:

A Miniszterelnökség célja, hogy a felhívással felmérje azon támogatási igényeket, amelyek a 2019-es költségvetési év során az egyházi jogi személyek hitéleti, illetve közösségi célú, beruházásaihoz, épületfelújításaihoz, valamint közösségi célú programjainak megvalósításához szükségesek.

A bevett egyházaktól november 30-ig várják az igényeket Magyarországról és a határon túli területekről is. Magyarországon jelenleg 32 bevett egyház van, köztük a Magyar Katolikus Egyház és a Hit Gyülekezete, de a listán szerepel a Magyar Iszlám Közösség és a Gyémánt Út Buddhista Közösség is.

A 2019-es büdzsében a beérkező igények kielégítésére a 2018-asnál közel 10 milliárd forinttal több, mintegy 30 milliárd forint jut.

A pénzügyi lebonyolításban kulcsfeladat van a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, amely a Bethlen Gábor Alap pénzeszközeinek kezelésére létrehozott nonprofit gazdasági társaság. Vezérigazgatója Erdélyi Rudolf havi 1,4 millió forintos fizetéssel — teszi hozzá a lap.

Kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent ülésének első napján tartott istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2015. június 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2018.12.07. Semmelweis Budapest Award.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.