Közélet

Az ülésen tudta meg a kongresszusi képviselőnő, hogy agyonlőtték 22 éves lányát

Öt embert őrizetbe vett a mexikói rendőrség Veracruz államban egy kongresszusi képviselő lányának meggyilkolásával összefüggésben, írja a BBC.

Valeria Cruz Medel orvostanhallgatót múlt csütörtökön lőtték agyon edzés közben Ciudad Mendoza városának egyik edzőtermében.

Édesanyja, Carmen Medel zokogásban tört ki a kongresszusban, amikor értesült gyermeke halálhíréről. Az ülést ezután felfüggesztették.

A nyomozók szerint a 22 éves áldozatot összekeverték valakivel gyilkosai, ezért kellett meghalnia. Miguel Ángel Yunes, Veracruz kormányzója sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a lánynak nem voltak kapcsolatai bűnözőkkel.

Elmondta, hogy órákkal a gyilkosságot követően holtan találtak rá egy El Richy néven ismert alvilági bűnözőre, akit leadhatta a gyilkos lövést a lányra. Feltételezhetően öngyilkos lett, miután rájött, hogy rossz emberrel végzett. Attól tarthatott, hogy ha a bandatagjai rájönnek a hibájára, rögtön megölik őt.

Szinte biztosan ő volt az elkövető, mert cipője lenyomata megegyezett a konditeremben talált mintáéval, és a gyilkossághoz ugyanolyan fegyvert használtak, mint amilyen nála volt a halálakor.

Azt nem tudni, hogy ki lehetett az eredeti célpont.

Mexikóban a gyilkosságok száma rekordszintre emelkedett 2017-ben. A hivatalos adatok szerint csak tavaly 25 ezer embert öltek meg az országban.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik