Közélet

Az MTI cenzúrázta a közleményt Kósa BMW-s mamájáról

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a közpénzből fenntartott állami hírszolgáltató lépését.

A Magyar Liberális Párt közleményben kérte fel a NAV elnökét, hogy indítson vizsgálatot Kósa Lajos édesanyjának vagyonosodása ügyében, de az MTI személyiségi jogokra hivatkozva megtagadta annak kiadását. Újabb közleményében a párt elfogadhatatlannak nevezi, hogy a közpénzből fenntartott állami hírszolgáltató cenzúrázza az ellenzék nyilatkozatait, közleményeit.

Kósa Lajos 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége luxus BMW-ket lízingel
Két autó mellett épp egy olyan motort, mint amilyennel a politikust is lekapták korábban.

Mint írták, egy demokráciában minden állampolgárra ugyanazok a  törvények vonatkoznak, nem élvezhet kivételt sem országgyűlési képviselő, sem az édesanyja.

Egy demokratikus államban, ha törvénysértést követett el egy országgyűlési képviselő rokona, akkor az ügyet nem eltitkolni, hanem kivizsgálni kell.

Különösen aggályosnak tartják, hogy Kósa Lajos édesanyjának csodás meggazdagodásában kulcsszerepe lehetett fiának is. A párt szerint gyanúra ad okot, hogy a képviselő pont olyan luxusmotorral közlekedik, amilyet 82 éves édesanyjának sertéstelepe lízingel. A Liberálisok szerint követelésük, hogy az ügyet vizsgálja ki a NAV, a  közérdeket szolgálja. Céljuk, hogy senki ne állhasson a törvény felett, a hatóságok járjanak a végére a törvénysértéseknek, bárki is kövesse el azokat.

Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik