A következő élő közvetítés része Estére a tévészékház elé hirdetett tüntetést Hadházy

Hadházy Ákos este 7-re tüntetést hirdetett a köztévéhez

független képviselő, az uniós ügyészségről szóló népszavazás kezdeményezője hatalmas tapsot kap, a többi felszólalóhoz képest főleg.

A mai magyar kormány mögött nincsenek orosz tankok, az ellopható uniós támogatások tartják fenn, ebből fizetik zsoldosaikat – mondja. Az irgalmatlan mennyiségű lopott pénzből minden megvehető, például a sajtó, amelyben ótvaros hazugságokat terjesztenek, szavazatok vásárolhatók, polgármesterek zsarolhatók, akár politikusok is megvehetők. Hadházy megkérdezi, bele kell-e ebbe törődni, mire skandálják az emberek, hogy “nem hagyjuk”. Az orosz tankokkal szemben a lopás könnyen megállítható, az aljas, gátlástalan hadseregtől megvonjuk az utánpótlást – véli. Ha összegyűlik egymillió aláírás, az szerinte térdre kényszeríti a kormányt, és megmutatjuk Európának: nem igaz, hogy a magyarok korruptak. Az embereknek nem a vérüket, csak egyetlen aláírásukat kell adniuk, mondja. Siránkozás helyett a munka ideje van, talán nincs forradalmi hangulat, de a jogos felháborodás tapintható a mindennapokban, ezt “be kell egyenként gyűjteni”. A kilakoltatások leállításáért is fognak aláírást gyűjteni.

Kitér arra is, hogy 1956-ban és ma is az állami propaganda hülyíti az embereket, a népszavazási kezdeményezésről az állami tévé egy szóval sem számolt be. A tévészékház nem véletlenül van félreeső helyen, a Kunigunda utcában, mondja, de bejelenti: este héttől tüntetést hirdettek oda.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik