Közélet

Nem sajnálja a kormány, hogy Törökországba viszik a Negro gyártását

Szerintük van elég beruházás Győr-Moson-Sopronban.

Mint a G7 nyomán megírtuk, a Mondelez élelmiszeripari cég úgy döntött, június végéig fokozatosan csökkenti a termelést a Negro és Halls cukorkákat előállító Győri Keksz Kft-nél, majd bezárja az üzemet. A Negro nem szűnik meg, Törökországba viszik a gyártást, így Győrben 35 embernek kell felmondani.

Az MSZP-s Mesterházy Attila a külgazdasági és külügyminiszternél érdeklődött, hogy mit tett a kormány azért, hogy ne telepítsék a gyártást külföldre és ne szűnjön meg a győri cukorkagyár. Az mfor.hu szúrta ki a választ, amit Szijjártó Péter helyett Magyar Levente, a külügyi tárca államtitkára jegyez.

Eszerint számos más befektetés érkezik hazánkba, az idei év első felében 46 projektnek köszönhetően több mint hétezer új munkahely jött létre, a befektetések értéke pedig kétmilliárd euró. A külföldi befektetések kiemelkedő célpontja Győr-Moson-Sopron, így a Mondelez döntése olyan megyét érint, amely a magyarországi ipari termelés 12,4 százalékát adta tavaly, és 1,2 százalékra csökkent a munkanélküliség az idei második negyedévre – közölte az államtitkár.

Mivel a konkrét kérdés az volt, hogy mit tett a kormány azért, hogy ne vigyék külföldre a Negro gyártását, a kitérő válaszból arra lehet következtetni, hogy semmit. (Fotó: 24.hu / Marjai János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik