Közélet

Ment az MVM-től az 500 milliós CÖF-támogatásról kotyogó kommunikációs igazgató

Három és fél év után távozott a Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatói posztjáról Bentzik Réka, aki október 1-jéig volt vezető tisztségviselő a társaságnál.

Bentzikről köztudomású, hogy az állami MVM-et tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója, Szivek Norbert menyasszonyaként került a céghez. 2015-ben rövid ideig szóvivőként tevékenykedett, majd bekerült a vállalat igazgatói közé.

Kommunikációs vezetőként 2,4 millió forintot keresett havonta, ugyanakkor az ő nevéhez fűződik az MVM számára a legnagyobb politikai blamát okozó elszólás is.

Bentzik Réka, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója beszél, mellette Lobenwein Norbert alapító-főszervezõ a negyedik Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny sajtótájékoztatóján az Akvárium Klubban 2017 májusában
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Bentzik volt az, aki az Origónak adott tavalyi PR-interjújában elárulta, hogy Rogán Antalék engedélye kellett az MVM számára ahhoz, hogy 500 milliós támogatást adjon a Békemenetek szervezésében jeleskedő Civil Összefogás Fórumnak.

Bentzik a CÖF-botrány közepette kotyogta ki, hogy az MVM minden támogatását a Rogán tárcája alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá. Ezzel a kijelentéssel keresztülhúzta a kormányzati kommunikáció addigi állítását, hogy a kormánynak semmi köze sem volt a pénzhez, és az MVM teljesen függetlenül adta a félmilliárdot Bayer Zsolt és Csizmadia László szervezetének.

Szivek Norbertnek már augusztusban távoznia kellett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, majd az MVM Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságát is fel kellett adnia. A vagyonkezelő volt vezetőjét a kormányátalakítás során elváltott Seszták Miklós egykori fejlesztési miniszter legbefolyásosabb embereként tartották számon, ami a május utáni új kormányzati felállásban már nem számított jó ajánlólevélnek az állami cégnél.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik