Közélet

Márki-Zay Péter „mindhalálig” küzdeni fog

Hódmezővásárhely független polgármestere a Fidesz elszámoltatását ígéri, harcostársának nevezi a Jobbik elnökét.

Mint korábban megírtuk, a képviselő-testület feloszlatását és új választást javasolt Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen. A független polgármester később, újabb Facebook-videóiban elmagyarázta, nem hátrált meg. Nem visszavonulását jelentette be, csak legális lehetőséget kínált a fideszes képviselőknek, ha vele nem akarnak dolgozni a következő egy évben.

Szerinte a helyi Fidesz nem törődik a vásárhelyiekkel, akadályozza a város gyarapodását, működését. Most még a képviselő-testületi ülésen mód lenne a színvallásra, ha a fideszes többség kezdeményezi az önkormányzat feloszlatását, még meg lehet tartani az időközi képviselő-testületi és polgármester-választást, így nem kellene tovább zsarolni a várost.

A polgármester szerint a Fideszt az országban már soha többé nem fogja szeretni a többség, csak a megfélemlítés működik, ő viszont kitart városa és Magyarország mellett. Nem vonul vissza, de szeretné tudni, a korrupt fideszes zsarolást, vagy a tisztessséges munkát értékelik-e vásárhelyiek. Márki-Zay összefogásra szólított.

Márki-Zay Péter nem hátrál meg

Támogatóit békés ellenállásra, a Fideszt pedig arra kérte: ne a gyermekeken álljon bosszút Lázár János bukásáért. Amíg a térség fideszes parlamenti képviselője nem tereli vissza a várostól elcsatornázott pénzeket, támogatásokat, addig csak az ellenállás marad, amelynek jegyében keddre helyi tiltakozó akciót szervez.

Soha nem fogjuk feladni. Mindhalálig fogok küzdeni egy demokratikus, szabad Magyarországért

– jelentette ki Márki-Zay, aki elszámoltatást ígért a mostani pártállami rendszer után. Azt mondta, nyilvánosságra fogják hozni az ügynökaktákat, leleplezik a korrupt politikusokat, nem hagyják, hogy az ország orosz vagy török gyarmat legyen. Mindebben harcostársának nevezi Sneider Tamást, a Jobbik elnökét.

Kiemelt fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik