Közélet

Alig sejtetve buzizza Macront a Magyar Idők és a Ripost

Orbán és Salvini jól teszi, ha engem tart közös ellenfélnek.

mondta a francia elnök, Emmanuel Macron, miután a két jobboldali populista politikus találkozott Milánóban. Utalva ezzel arra, hogy Salvini és Orbán szerint köztük és Macron között húzódik egy éles határ a bevándorlásról alkotott elképzeléseik miatt, ami fontos lesz a jövő májusi európai parlamenti választáson.

Orbán utálata megmentheti Macront
A francia gazdaság megállt, az elnök pedig népszerűtlenebb, mint valaha. De Orbán Viktor és Matteo Salvini dobtak neki egy mentőkötelet, amit meg is ragadott.

Mi sem kellett több a kormány propaganda kiadványainak, mint hogy Macron legyen Orbán új főellensége, gyorsan el is kezdték a maguk stílusában kikezdeni.

Emlékszik még valaki arra, hogy amikor Vona Gábor tűnt Orbán fő kihívójának akkor amellett, hogy muszlim, mi volt a „vád”? Hát az, hogy Vona buzi!Orbán Viktor kedélyesen kérdezgette Vonát a parlamentben a szemöldökcsipeszéről, majd ezután számolatlanul dőltek a cikkek arról a kormánysajtóban, hogy a Jobbik akkori elnöke homoszexuális.

Aztán a házas, egygyerekes Vona számolatlanul nyerte a sajtópereket a rá tett állítások miatt.

De kit érdekel ez, amikor állami hirdetésekből olyan jól megvannak ezek az újságok, hogy a sajtópereket is bele tudják kalkulálni a működési költségekbe? Úgyhogy most Macront kezdték egy napon elkezdve szolidan buzizni a Magyar Időkben („konzervatív közéleti napilap”) és a Ripostban.

A Magyar Időkben szolidabban, hiszen ez egy „konzervatív” újság.

Mit csinál Emmanuel?

– ezzel a címmel írt egy rövidet Pilhál György a lapba, amely így kezdődik: „A kellemest a hasznossal kötötte össze a hét végén Emmanuel Macron (legalábbis a maga normái szerint), amikor meglátogatta a Franciaországhoz tartozó, karibi-tengeri Kis-Antillák egyik szigetét.”

Pilhál György szoft erotikus prózájában „szép szál, kigyúrt szerecsen legények”, „szenvedélyes ölelkezések”, „eufórikus örömben lebegő monsieur Macron” szerepelnek. Forró olvasmány, amely azt is megjegyzi, hogy az elnököt felesége nem kísérte el az Antillákra.

Pilhál azt is felidézi, hogy Macron fogadott egyszer egy DJ Kiddy Smile néven zenélő embert a rezidenciáján, aki egy „Bevándorlók gyereke vagyok és buzi” feliratú pólóban jelent meg: „Mögöttük buja liliomok” – teszi hozzá az itt már egészen biztosan izgalmi állapotba került Pilhál, aki egy kommentet is idéz, amiben arról van szó, hogy Macron „valamit gubancol az arab testőrével”.

Az újságban egy rövidebb cikk arról is szól, hogy Macron azért látogatott a Franciaországhoz tartozó szigetre, hogy felmérje a 2017-es Irma hurrikán pusztítását.  Ebben megemlítik, hogy öt órán át sétált a francia elnök a környéken, ekkor készült az a néhány fotó, amibe bele lehet kötni.

Többek között abba, hogy az egyik férfi, akit megölelt börtönből szabadult, az elnök pedig gratulált neki, hogy most rablás helyett az újjáépítésben segít.A „konzervatív” napilap után nézzük mit kezd a témával a bulvár!

Érdekes módon majdnem ugyanazt, mint a „konzervatív” napilap, csak nagyobb képekkel és még kevesebb magyarázattal arról, hogy amúgy mi is történt. Itt csak annyi a lényeg, hogy Macron fekete férfiakat ölelget, tehát valószínűleg nem csak homoszexuális, hanem fetisiszta is, akit a színesbőrűek különösen érdekelnek.

A szépségkirálynőkre nem volt kíváncsi

– jegyzik meg a Ripostban csak úgy mellékesen. Rögtön azután, hogy aláhúzva közlik, hogy a first lady sem utazott az elnökkel.

Frissítés: Olvasónk jelezte, hogy a Habony Árpádhoz köthető Lokál sem maradt le a másik két újság mögött, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik