Közélet

Úgy tűnik, elkészült Rogán bizalmasának egymilliárdos villája

A Magyar Narancs publikált egy drónvideót, amelyen a Kertész Balázshoz sok szállal kötődő gellérthegyi ingatlan látható. Kertész Balázs Rogán Antal ügyvédjeként lett ismert. Kertész volt már fideszes képviselő a Belvárosban, miután a Kulcsár-ügyben úgy maradt fenn a neve egy parlamenti dokumentumban, mint „Rogán Antal pénzügyi bonyolítója”; az Index 2016-os portréjában pedig olyan felvételeket mutatott be, amelyeken Rogán Antal, Kertész Balázs és Habony Árpád közös találkozóra érkezik az önkormányzati vagyonból éppen Rogán polgármestersége alatt eladott Aulich utca 3. alatti lakásba.

A Rezeda utca felől csak a töredéke látszik annak, hogy milyen imponáló végeredménye lett a közel kétéves építkezésnek, amelynek során új terekkel, kocsibeállóval és megannyi újdonsággal lett felruházva a pazar kerttel, tetőterasszal és lenyűgöző panorámával rendelkező, ma már több mint százéves épület.

„Az ügy­véd megengedheti magának a luxust, de ha onnan nézzük, hogy mennyire próbálják rejtegetni a villa valódi tulajdonosát, milyen kusza cég- és személyháló van a ház körül, amelyről az érintettek közül senki nem akar mondani semmit (, akkor láthatjuk, mivel állunk szemben: a NER egy újabb tüneményével, a politikaközeli offshoreozás homályába vesző luxusvillával” – írja a Narancs.

A gellérthegyi villa, amely akár az egymilliárdos értéket is elérheti, papíron egy magyar kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosi hátterét Svájcig lehet visszakövetni, de a Magyar Narancs tényfeltárása bemutatta, a cégháló sok szálon kötődik Kertészhez.

Kiemelt kép: Magyar Narancs YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik