Közélet

300 ezer forintért bérel lakást több képviselőnek is a parlament

Nemcsak a képviselők fizetését emelte meg 750 ezer forintról majdnem 1 millió forintra a parlament, a budapesti albérletre elkölthető keret is magasabb lett, írja az átlátszó.hu.

A lap szerint az eddig a lakásbérlésre elkölthető maximális összeg 186 ezer forint volt, ez a parlament.hu adatai alapján jelentősen megemelkedett.

A két csúcstartó jelenleg az MSZP-s Harangozó Tamás, és a fideszes Böröcz László, mindkettőjüknek havi 311 ezer forintért bérel lakást Budapesten az Országgyűlés Hivatala.

Böröcz Lászlónak és Harangozó Tamásnak sincs saját fővárosi ingatlana, utóbbinak viszont a vagyonnyilatkozata szerint van egy 44 négyzetméteres lakása a Budapesttől 30 kilométerre található Veresegyházon.

Az Átlátszó megkeresésére ezt azzal indokolta, hogy

amennyiben képviselői munkája és ahhoz kötődő vezetői feladati ellátása miatt késő esti, kora reggeli, (például élő TV-szereplés) programja van, a budapesti albérletet veszi igénybe.

A dobogó harmadik helyére a fideszes Tessely Zoltán fért még oda. A képviselőnek havi 298 ezer forintért bérelnek lakást. Neki Csabdiban van háza, ami 40 km-re van Budapesttől.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik