Közélet

Gulyás: jogilag és erkölcsileg sem kifogásolható Orbán magángépes útja

Azért támogat a kormány külföldi fociakadémiát, mert 15 millió magyarban gondolkodik.

Jogilag nonszensz számon kérni Orbán Viktoron, hogy az állami milliárdokkal megsegített Garancsi István állta magángépes útját egy Vidi-meccsre – véli Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Index idézi a politikust, aki a csütörtöki kormányinfón azt mondta: látszik, hogy beindult az EP-választás kampánya, számolnak a személyes lejárató akciókkal, ez is az. Közölte: saját maga nézett utána, hogy az út értéke nem haladja meg a képviselői juttatás egyhavi összegét, így nem jogellenes.

Gulyás azt is mondta, mindenki tudja, hogy a magyar sport szempontjából meghatározó eseményeken mindig részt vesz Orbán Viktor, a juttatásokat viszont nem képviselői minőségében kapta. Arra a kérdésre, hogy ha jogi aggályokat nem is, de erkölcsit felvet-e ilyen „ajándék” elfogadása, a miniszter kijelentette: ha a katalán elnök a Barcelona klubelnökével elutazna a Barcelona meccsére, azt senki nem kifogásolná.

Orbán Viktor csütörtökön adja át a vajdasági Topolyán azt a fociakadémiát, amit az MLSZ közel hárommilliárd euróval finanszírozott. Arra a kérdésre, hogy egy külföldi sportlétesítményre miért fordít ennyi pénzt a kormány, Gulyás azt felelte: a kormány minden ilyen döntésnél 15 millió magyarból indul ki. (Illusztráció: MTI / Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik