Közélet

A Jobbik fellegvárában is a Fidesz nyert

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban.

Az érvényes szavazatok száma 4546 volt.

Az önkormányzati testületben képviselőként dolgozó kormánypárti jelöltre 1897-en szavaztak, a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, a Jobbik által nyíltan támogatott Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attila egykori polgármesterre 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.

Az időközi választást azért tartották, mert Fülöp Erik polgármester április 8-án az országgyűlési választáson a Jobbik listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere, a Jobbik alelnöke beszédet mond pártja megemlékezésén a budapesti Március 15. téren 2017. március 15-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Tiszavasvárit azóta emlegették a Jobbik fellegváraként, hogy Fülöp Erik 2010 őszén megszerezte a polgármesteri tisztséget – ezzel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település lett az első város, ahol jobbikos polgármestert választottak.

Kiemelt képünkön szavazók Tiszavasváriban az önkormányzati választáson 2014. október 12-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik