Közélet

Nemcsak a 40 kilós nőkkel izmoznak az ellenőrök

Olvasónk szerint csodaszámba megy, ha egy ellenőr egy nagydarab férfitől is kéri a jegyét, bérletét.

A BKK ellenőreit gyakran éri az a vád, hogy csak a nőkkel, gyerekekkel, magyarul nem beszélő turistákkal keménykednek, de ha egy utas – hovatovább bliccelő – két fejjel magasabb náluk, akkor inukba száll a bátorság.

István még augusztusban olyan jelenetnek volt tanúja, ami megcáfolja ezt az elméletet, de szabályt erősítő kivételnek is jó.

Létezik csoda! Olyat láttam ma a gödöllői HÉV-en, hogy azóta sem térek magamhoz. Felszálltak az ellenőrök (vagy jegyvizsgáló, bánom is én), sorra nézték a jegyeket, de általánosítva gondoltam: “rá merek tenni egy éves bérletet, hogy a hátam mögötti fickóhoz oda se mennek” (elnézést az előítéletért az utas és az általánosításért az ellenőrök felé).

 

Erre óriási meglepetésre odamentek, sőt, elkobozták a bérletét (már az is fura, hogy volt neki bérlete), és közölték vele, hogy eredetiségvizsgálat lesz. Nálam megvan az év ellenőre és az év legbátrabb embere, a 693-as kocsin is dolgozó úr személyében! Ilyenek kellenének az 1-es villamosra és még más vonalakra, sőt, mindenhová!

 

Elismerésem és köszönöm minden tömegközlekedő nevében, hogy végre odamentek és mertek cselekedni!

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: Wikipedia/Christo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik