Közélet

Lázár János dohányzásellenes miniszterelnöki biztos lesz

De nem kap érte külön pénzt.

Az áprilisi országgyűlési választás után megalakult kormányban Lázár János, a Miniszterelnökség korábbi vezetője már nem kapott szerepet, országgyűlési képviselőként visszahúzódott Hódmezővásárhelyre és térségébe, politikai karrierjének bölcsőjébe. Most azonban a Hivatalos Értesítőben megjelent kormányfői utasításból kiderül, hogy új feladatot talált számára Orbán Viktor.

Eszerint Lázár Jánost miniszterelnöki biztossá nevezi ki, annak érdekében, hogy a nemdohányzók védelme érdekében eddig tett kormányzati intézkedések eredményeit megőrizzék, újabb intézkedéseket készítsenek elő, és összehangolják az ezzel kapcsolatos kormányzati feladatokat.

Lázárra hárul a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok előkészítése és összehangolása, rövid- és középtávú kormányzati stratégia kidolgozása, a hatósági eljárások hatékonyságának javítása, és az is, hogy uniós és nemzetközi szervezetek előtt képviselje a kormány álláspontját.

Díjazást és juttatásokat nem kap, de egyfős titkárság segíti majd a munkáját a Miniszterelnöki Kormányiroda szervezetében. (Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik