Közélet

Aszfaltozzák a buszsávot, dugóban állnak a metrópótlók

Nappal végzik az elhasznált buszsáv javítását a Váci úton, így az amúgy is járhatatlan városban most a metrópótlók is csak araszolnak a dugóban.

Valószínűleg épp a 3-as metrót pótló buszok tették tönkre az aszfaltot a Váci út és a Róbert Károly körút találkozásánál. A buszok által használt sávot azonban nappal állítják helyre, így a pótlóbuszok a dugóban araszolnak – hívta fel a figyelmünket Béla, aki képeket is küldött.

Pénteken délelőtt utaztam a 3-as metró – metrópótló kombóval a Forgách utcai megállóig és szomorúan tapasztaltam, hogy nem kevés idő az eljutás a város két pontja között. Azon már túllendültem, hogy a metróban nincs légkondi, a ventilátor pedig csak a forró és büdös levegőt kavargatja és meg lehet halni a metrón.

 

De ma az tűnt fel a Váci úton az Árpád hídi felüljáró mellett, hogy ahol a metrópótló busznak kellene mennie, az a sáv nincs, mert épp aszfaltozzák, ezért egyetlen sávra szűkül az út, azon haladnak (vagyis inkább haladnának) az autók és a metrópótló is.

 

 

Kérdezem én: vajon azt a sávot nem kellett volna még a metrópótlás előtt felújítani? Vagy ha épp a buszok tették tönkre, nem kellene az ilyen munkát legalább éjszaka végezni, amikor nem járnak a buszok és nincs forgalom? Az ott dolgozó munkásokon is látszott, hogy gáz ez a helyzet, mert elég csúnyán néztek rám, amikor fotóztam.

 

De azt látom, hogy nemcsak itt van dugó, hanem az egész város le van zárva, nem hagyva menekülőútvonalat, de már nemcsak autóval járhatatlan a város, hanem a pótlóbuszokkal is. Engem a metrófelújítás még nem nagyon érint, de remélem, hogy a többi szakasz felújításánál, ilyen szempontokat is figyelembe fognak venni, ha már eddig nem nagyon sikerült.

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: olvasónk, Béla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik