Közélet

Dúró Dóráék támogatják a szegregációt és szavaztatnának az EU-ból való kilépésről

Baráti hangulatú interjút adott a kormányközeli Magyar Hírlapnak a Jobbikból kilépett és Mi Hazánk néven mozgalmat alapító Dúró Dóra.

A független parlamenti képviselő beszélt arról, hogy nem akarnak abba, a Jobbik által elkövetett hibába esni, hogy politikájukat a balliberális oldalra jellemző megfelelési kényszer befolyásolja, de több részlet is kiderült a hamarosan párttá szerveződő mozgalom programjának vitaindító kérdéseiről is.

Dúró Dóra kilépett a Jobbikból, azonnal sikerült is bejutnia a köztévébe
Akkor szokták behívni a jobbikosokat, ha a párt széteséséről lehet kérdezni őket.

A Mi Hazánk Mozgalom azt mondja, hogy:

  • beszélni kell a magyar-cigány együttélésről, ami egy súlyos társadalmi probléma, emellett leállítanák az „értelmetlen” cigányügyi programokat
  • szükség van legalább egyhónapos sorkatonai képzésre
  • a politikusbűnözőket Szibériába küldenék bérrabtartás keretében
  • szót kell emelni az „indoklás nélkül, bemondásra végzett” abortuszok ellen
  • bizonyos esetekben támogatják a szegregációt
  • indokolt lenne egy népszavazás Magyarország Európai Unióból történő kilépéséről
  • megint forgatni kellene történelmi filmeket, mert „szégyen, hogy egy ilyen dicső történelemmel rendelkező nemzet, mint a magyar, rendre külföldi hősöket kell nézzen a tévékben és a mozikban”.

Az interjúban Dúró Dóra keményen bírálta az ellenzéket, miközben

a Fidesszel kapcsolatos viszonyban a korábbi harcos, ellenzéki helyzetből visszalépve egészen megengedő álláspontra helyezkedett.

Azt mondta:

az egész ellenzék minket nevez a Fidesz ügynökeinek, holott az ő működésük hozott háromszor is kétharmados győzelmet a kormánypártoknak. Egy ellenzéki párt nem attól lesz sikeres, hogy zsigerből ellenez mindent, amit a kormány csinál. Ha a Fidesz valami jót tesz, azt ellenzékből is el kell ismerni, ha pedig rosszul csinálnak valamit, azt építő javaslatokkal jobbá lehet tenni.

Kiemelt kép: Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója (j), Dúró Dóra korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő és Novák Előd volt jobbikos országgyűlési képviselő (b2) a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyűlésén Ásotthalmon 2018. június 23-án. MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik