Közélet
Budapest, 2016. február 26.
Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselõje a Mi lesz veled, Európa? címmel a Liberális Magyarországért Alapítvány (Alma) által rendezett tanácskozáson Budapesten, a City Centerben 2016. február 26-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

MSZP-s nemzeti konzultáció indult Európáról

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 08. 05. 11:07

Korábban a témában:

Hazafias kötelesség érvényt szerezni a magyar érdekeknek Európában és az európai értékeknek Magyarországon. Erről szól az az átfogó konzultáció, amelyet a mai napon indítunk útjára

– írja vasárnapi közleményeben dr. Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő, az MSZP EP-választási kampányfőnöke.

Mint fogalmazott, a magyar miniszterelnök megérdemelt nyári vakációja előtt hivatalosan is kormányprogrammá emelte az Európai Unió fideszes szétverését, holott a legfrissebb kutatás alapján a magyar emberek több mint kétharmada támogatja hazánk uniós tagságát.

Világos tehát, hogy míg a magyar emberek Európa-pártiak, addig a kormány Európa-ellenes politikát folytat; szemben a választók akaratával.

Ujhelyi szerint az Európai Unió működése messze nem tökéletes, ők, európai demokraták azonban a Putyin-terv fideszes végrehajtásával szemben nem szétverni, hanem bölcsen megreformálni és újraegyesíteni akarják az Uniót.

Az a fajta kekeckedő populizmus, amelyet Orbán és a hozzá hasonló politikai kalandorok hirdetnek, csak az európai közösség szétverését és bukását hozza el. A sebészeti osztályon sem baltával szoktak gyógyítani, hanem precíz eszközökkel, felkészült szakemberek együttműködésével. Az európai közösség megerősítéséhez is bölcs határozottság és a társadalom valós – nem propagandával irányított – véleményének ismerete szükséges. Ne az ibizai kedélyjavítók által sugallt és a lakájmédia-hálózat által sulykolt propaganda mondja meg, hogy milyen Európában akarunk élni, hanem a magyar emberek, a magyar választók! Ezért a mai nappal elindítjuk azt az átfogó konzultációt, amely Magyarország helyéről és szerepéről, az Európai Unió működéséről és jövőbeni irányairól szól; vagyis a Mi Európánkról.

A mai nappal elérhető az a weboldal, ahol tíz kérdésben, tíz témakörben várják a magyar választók véleményét és elképzeléseit az európai közösséggel és benne hazánk szerepével kapcsolatban.

Az akcióban a www.amieuropank.hu oldalon lehet részt venni.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.