Közélet

MSZP-s nemzeti konzultáció indult Európáról

Hazafias kötelesség érvényt szerezni a magyar érdekeknek Európában és az európai értékeknek Magyarországon. Erről szól az az átfogó konzultáció, amelyet a mai napon indítunk útjára

– írja vasárnapi közleményeben dr. Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő, az MSZP EP-választási kampányfőnöke.

Mint fogalmazott, a magyar miniszterelnök megérdemelt nyári vakációja előtt hivatalosan is kormányprogrammá emelte az Európai Unió fideszes szétverését, holott a legfrissebb kutatás alapján a magyar emberek több mint kétharmada támogatja hazánk uniós tagságát.

Világos tehát, hogy míg a magyar emberek Európa-pártiak, addig a kormány Európa-ellenes politikát folytat; szemben a választók akaratával.

Ujhelyi szerint az Európai Unió működése messze nem tökéletes, ők, európai demokraták azonban a Putyin-terv fideszes végrehajtásával szemben nem szétverni, hanem bölcsen megreformálni és újraegyesíteni akarják az Uniót.

Az a fajta kekeckedő populizmus, amelyet Orbán és a hozzá hasonló politikai kalandorok hirdetnek, csak az európai közösség szétverését és bukását hozza el. A sebészeti osztályon sem baltával szoktak gyógyítani, hanem precíz eszközökkel, felkészült szakemberek együttműködésével. Az európai közösség megerősítéséhez is bölcs határozottság és a társadalom valós – nem propagandával irányított – véleményének ismerete szükséges. Ne az ibizai kedélyjavítók által sugallt és a lakájmédia-hálózat által sulykolt propaganda mondja meg, hogy milyen Európában akarunk élni, hanem a magyar emberek, a magyar választók! Ezért a mai nappal elindítjuk azt az átfogó konzultációt, amely Magyarország helyéről és szerepéről, az Európai Unió működéséről és jövőbeni irányairól szól; vagyis a Mi Európánkról.

A mai nappal elérhető az a weboldal, ahol tíz kérdésben, tíz témakörben várják a magyar választók véleményét és elképzeléseit az európai közösséggel és benne hazánk szerepével kapcsolatban.

Az akcióban a www.amieuropank.hu oldalon lehet részt venni.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik