Közélet

Visszakerült a menhelyre a kutya, amelyet a kampányban fogadott be a jobbikos képviselő

Az állatbarátok kiakadtak, Jakab Péter pedig azt mondja, nem bírt Ribizlivel.

Kutyabotrányba keveredett Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője. A hvg.hu azt írja: újra menhelyen van a Ribizli névre hallgató kutya, amelyet a politikus a kampányidőszakban fogadott örökbe, és a választás előtt egy héttel fotót töltött fel a Facebookra, amin gyerekeivel együtt látható az állattal.

Több mint három hete, hogy örökbe fogadtuk Ribizlit a miskolci gyepmesteri telepről. Üzenem a megmentőinek, hogy a kis "Avas szépe" ragyogóan van :-)

Közzétette: Jakab Péter – 2018. április 2., hétfő

Egy önkéntes azonban most közzétette: amikor hétvégén a miskolci gyepmesteri telepen segített sétáltatni az állatokat, meglepetésére ott találta Ribizlit. Az állatbarátok ebből azt a következtetést vonták le, hogy csak arra kellett Jakabnak a kutya, hogy növelje a népszerűségét, és amikor már nem volt rá szükség, akkor eldobta.

Jakab erre vasárnap úgy reagált: ahogy nőtt a kutya, egyre többször volt agresszív, megkapta a gyerekeket, akik félni kezdtek tőle. Új gazdát keresett neki, de ő is képtelen volt kezelni, ezért visszakerült a telepre.

Ha valaki erőskezű, hozzáértő gazdája lenne – mi nem voltunk azok – kérem, segítsen rajta

– írta a politikus.

Hónapokkal ezelőtt vittük ki a miskolci telephelyről Ribizlit. Ahogy nőtt, egyre sűrűbben viselkedett agresszíven,…

Közzétette: Jakab Péter – 2018. július 29., vasárnap

Ez azonban nem hatotta meg az állatbarátokat, volt, aki azt üzente: ha egy pár kilós kutyával nem bír, és nem kér segítséget a szocializálásához, akkor inkább ne akarja az országot irányítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik