Közélet

Lévai Anikóéknak adományozná bundái árát a megtámadott jobbikos

A miniszterelnök irodája elé táborozó Varga-Damm Andreát azonnal lerohanta a kormánysajtó a gyűjteménye miatt.

Bundagyűjteményével támadták meg a kormányszócsőként funkcionáló sajtótermékek a jobbikos Varga-Damm Andreát, aki pénteken leült Orbán Viktor dolgozószobája elé, hogy szóra bírja a miniszterelnököt, miért nem emeli a kormány az otthonápolási díjat a minimálbér szintjére, és miért nem tesz a devizahitelesek kilakoltatása ellen. A fejleményeket a Mérce foglalta össze.

A „bosszúcikkek” azt állították, hogy Varga-Dammnak ötvenmillió forintot ér a bundagyűjteménye, amivel bizonyára azt akarták sugallni, hogy a jobbikos politikusnak zsebből kellene segítenie a nehéz helyzetben lévőkön. A képviselő erre úgy reagált: nem tudta, hogy ilyen érték van a tulajdonában, mert az átlagban negyvenéves bundákat örökölte, de ha már ez van, akkor elajándékozza azokat az Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó által patronált Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy fordítsák az árát jótékony célra.

A segélyszervezet azt válaszolta, hogy nem tudják átvenni a bundákat, de ha sikerül elárverezni azokat, akkor a pénzt elfogadják. Varga-Damm azt írta: arra gondolt, hogy a „szennymédiához” fordul, hogy segítsenek megszervezni az átverést. Egy másik bejegyzésben személyiségi jogi pereket is kilátásba helyezett, az ebből befolyó pénzből pedig a devizahitelesek, és az ápolásra szorulók segítésére hozna létre alapot. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik