Közélet

Még az ellenzékkel is összefogott a Fidesz, hogy megbuktassa saját polgármesterét

Még a kormánypártnak is kínos Dombi Imréné, akit ugyan a teljes képviselő-testülete méltatlannak tart feladatára, nem érzi úgy, hogy távoznia kellene.

Egy júniusi testületi ülésen a Fidesz is megszavazott egy jobbikos indítványt, ami kimondta a püspökladányi polgármester, Dombi Imréné méltatlanságát. A képviselő-testület így tulajdonképpen kirúgta a 49 éves asszonyt. A Magyar Hang pénteki számában megjelent cikk szerint a 14 tagú testületnél azért szakadt el a cérna, mert kiderült, hogy 10 millió forintos kár érte az önkormányzatot. Dombi Imréné volt a munkáltatója a helyi közüzemi konyhákat működtetőcég vezetőjének, akinek a bíróság közel négyévnyi pénzbeli megváltását írta elő, mert nem vezették a kivett szabadságait.

Olaj volt a tűzre, hogy egy elszólásból kiderült: a Tiszántúli Regionális Vízművekhez tartozó 266 település közül Püspökladány az egyetlen, amelynek nem fizet a társaság bérleti díjat az önkormányzat tulajdonában álló vízműtelepi eszközök használatáért.

Bár a testület minden tagja Dombi Imréné távozására szavazott, a városházán azóta sem változott semmi, mivel Keserű László jegyző szerint a testület nem vonhatja vissza a polgármester jogköreit és nem is mutattak fel bizonyítékokat a polgármester szemére vetett mulasztásokról.

Dombi Imréné közleményben reagált a Magyar Hang megkeresésére, ebben arról ír, hogy bírósághoz fordult, és úgynevezett nem peres eljárásban kéri a méltatlanságról szóló határozat hatályon kívül helyezését. A lapnak a helyi fideszes képviselők is kijelentették, hogy a polgármester számára nincs visszaút.

A településen Katikaként emlegetett Dombi Imréné a 2011-ben elhunyt és a „Lógni fogtok!” parlamenti bekiabálásáról elhíresült fideszes Arnóth Sándor mellett tanult bele a politikába. 2011-ben Arnóth halála után lett a bő 14 ezer lakosú hajdú-bihari város polgármestere.

Kiemelt kép: Dombi Imréné, Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik