Közélet

VIP-ellátást kap minden beteg Budapest szuperkórházában

Bedros J. Róbert a kormánybarát Figyelő hetilapnak nyilatkozott a Budapesten épülő szuperkórházról. Az építésért felelős miniszterelnöki megbízott szerint több újdonság is lesz az 1200 férőhelyes intézményben:

  • egészségplázaként fog funkcionálni: éttermek, üzletek, posta, fodrászat is lesz, hogy a beteget „a lehető legkevésbé ragadjuk ki a megszokott környezetéből”
  • ingyen internet is lesz a kórházban
  • 900 egyágyas kórtermet alakítanak ki,  a többi kétágyas lesz
  • az egyágyas kórtermekben nem lesz tévé, hanem MONITOROK állnak majd a betegek rendelkezésére. „Ezen a tévéadások és az internet mellett megtekintheti akár a saját leleteit is, interaktív kapcsolatot tarthat az ápolószemélyzettel, de tud rajta e-mailt is írni.” Sőt, videótelefonálásra is alkalmas lesz az eszköz.
  • nem lesz sorban állás az MRI-re, CT-re
  • papírmentes lesz a kórház: a betegdokumentáció digitálisan jelenik meg az arra jogosult személyzet eszközein

Bedros J. Róbert kiemeli, hogy

ezerkétszáz ágyon nyújtunk minden igényjogosult számára – társadalombiztosítási alapú, térítésmentes – VIP-ellátást, ultramodern körülmények között!

A miniszterelnöki megbízott szinte biztos abban, hogy nem lesz létszámhiány az új kórházban, “sem az orvosszakmai, sem az ápolási területen.” És hogy miért nem? Mert már több egészségügyi szakember kereste meg külföldről és belföldről, hogy szívesen dolgoznának a kórházban, a kormány pedig “elkötelezett az egészségügyi dolgozók bérfejlesztése mellett.”

Ami pedig az építés ütemtervét illeti, a Szent Imre Kórház főigazgatója elárulta, hogy 2019 közepére várható az alapkő letétele, a kórházat pedig “négy és fél, öt év múlva át lehet adni.”

Az épülő szuperkórház terveiről (helyszíni fotókkal) itt írtunk bővebben:

Plázásított szuperkórház lesz Budapesten, de honnan lesz hozzá orvos?
Centrumkórház, szuperkórház, egészségpláza. Sok névvel illetik az egyelőre még a tervezőasztalon sem létező új budapesti kórházat.

Kiemelt kép: a dél-budai szuperkórház telke a XI. kerületi Dobogón. Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik