Közélet

Lakók: Zavar minket a kiképzőközpont. Kiképzőközpont: Zavarnak minket a lakók

Panaszkodnak a lakók, hogy a gyergyószentmiklósi Csobothegy utcában működő csendőrségi kiképzőközpontnál zajló gyakorlatok során könnygázt is használnak, ami a közeli udvarokba is átjut, a lakók már több alkalommal kellett fuldokolva bemeneküljenek a házukba, írja a Székelyhon. 

A lap továbbította a panaszt a csendőrségnek. Onnan azt közölték, hogy a csendőrség június 18. és 29. között ötödik alkalommal szervezte meg a Comprehensiv Live Exercise – Carpathian Blueshield elnevezésű nemzetközi gyakorlatot, amelyben az Európai Unió 13 tagállamának 300 tisztje és altisztje vett részt. Ennek keretében Gyergyószentmiklóson különleges gyakorlatok zajlottak június 22. és 29. között. A gyakorlat során olyan valószerű eseményeket szimuláltak, amelyekkel az unió békefenntartó egységei találkoztak a világ különböző pontjain. A cél az volt, hogy összhang alakuljon ki a különböző szervektől érkezett résztvevők között a bevetések megfelelő hatékonysága érdekében.

A levélben azt is írják, hogy

Az önök levelében az egyik utolsó taktikai gyakorlatra utalnak, amely június 28-án zajlott. Intézményünk minden törvényesen előírt intézkedést meghozott a gyakorlat időtartamának korlátozására és az eszközök használatára vonatkozóan is.

De ami még ennél is fontosabb, hozzáteszik, hogy

olykor a kiképzőközpont szomszédságában élők is zavarják az ő képzési tevékenységüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik