Közélet

Mégsem lesz esőadó Kiskunhalason

Mint korábban megírtuk, esőadót akart bevezetni a képviselő testület Kiskunhalason. A terv az volt, hogy ha a telken belül keletkező csapadékot a közműrendszerbe vezetik, akkor az után csekély összegű közműdíjat kell majd fizetni. Ha viszont azon kívül folyik el a víz, akkor jelentősebb díjat szedne be az önkormányzat.

Az ötlet annyira kiverte a biztosítékot a helyieknél, hogy a testület inkább visszatáncolt az ötlettől, írja a baon.hu. A képviselők azzal védekeztek, hogy egy hosszú távú intézkedési csomagot dolgoztak ki, a tervek között pedig az is szerepelt, hogy a házak udvarán összegyűlt, majd a szennyvíz hálózatba vezetett csapadékért csatornadíjat, az utcára folyó vízért pedig egy kiszámolt összeget kell majd fizetni.

A képviselő testület legutóbbi ülésén módosította a csomagot, eszerint felével megemelik majd az elvezető csatornák karbantartására szánt összeget, a közintézmények és bérlakások körül található esőcsatornákra pedig külön tervek készülnek majd.

A határozat szerint a város 2019-es és 2020-as költségvetésében 2-2 mintaprojekt kivitelezésének költségeit biztosítja majd, a további szükséges munkálatokat pedig az év végéig kell felmérniük.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik