Közélet

“Ekkor már többen jeleztük, nem krumplit szállít” – eszeveszett száguldás az 58-as buszon

Csaknem elsodort egy biciklist és amikor az utasok szóvá tették a vezetési stílusát, az utasokkal is veszekedett egy buszvezető még júniusban - állítja olvasónk.

Nemcsak személykocsit, autóbuszt is lehet különböző stílusokban vezetni. Míg az egyik sofőr lassan, kiegyensúlyozottan vezet, a másik dinamikusabban gyorsít és fékez. Az azonban szinte minden buszvezetőben közös, hogy biztonságosan, az utasok és a többi közlekedő veszélyeztetése nélkül terelgeti a rábízott buszt.

Olvasónk, Dezső azonban belefutott egy kivételbe, aki állítása szerint vélhetően “Idegproblémákkal” küzd.

A VT Arriva által üzemeltetett 58-as jelzésű busszal utaztam ma (az eset még június 19-én történt – a szerk.) Budafokról az Allee irányába. A busz vezetője egy fehér kalapot viselő, az 50-es éveiben járó férfi volt.

 

A kanyargós, hegyi utakhoz mérten már alapból feltűnően gyorsan, érezhetően nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, a kormányt idegesen rángatta. Majd amikor az Etele út, jelenleg egyirányúsított részéhez értünk, akkor pillantott meg egy velünk szembe haladó, megkülönböztető jelzést használó tűzoltót. Vezetőnk lassítás nelkül nyomta a gázt, majd egy biciklistát kikerülve majdnem fellökte azt. Ekkor megállt a biciklista mellett (a tűzoltó jön szembe) és minősíthetetlen hangnemben trágár szavakat kiabálva oktatja ki a biciklist. Majd mint az őrült hajt tovább.

 

Ekkor már többen jeleztük, hogy hogyan vezet, hogy nem krumplit szállít, hogy tudja-e, hogy majdnem elsodort egy biciklist. Erre kikiabál a fülkéből, hogy van-e egyáltalán jogosítványunk, miközben majdnem elcsap egy gyalogost kanyarodáskor. Ekkor gondoltam, lefényképezem, mire ő megfenyegetett, hogy megjegyzi a képemet és persze majd kapok a fejemre. A Kosztolányi Dezső téren majdnem otthagyunk két, felszállni szándékozó utast. Kérdem én: ilyen idegproblémákkal hogy vezethet egy buszvezető?

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: illusztráció, Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik