Közélet

A Momentum elnökségi tagja nyílt levélben fordult az Amerikai Nagykövethez

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja és egyben magyar-amerikai kettős állampolgár a mai napon – a függetlenségi ünnep alkalmából – élve alkotmányos jogával levelet küldött az Amerikai Nagykövet, David B. Cornstein részére, írja a párt közleményében.

Berg nyílt levélben kérte David B. Cornsteint, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, hogy a magyar kormánnyal való tárgyalásai során tegye szóvá azokat az intézkedéseket, amelyek árthatnak az amerikai és magyar kapcsolatoknak, valamint veszélyeztetik a magyar és amerikai érdekeket.

Berg levelében kifejezte aggodalmát a a CEU ellehetetlenítése és a növekvő orosz gazdasági és politikai befolyás kapcsán is, valamint problémaként azonosította, hogy a kormány továbbra is gátolja a NATO hatékony fellépését az ukrán konfliktusban.

Reggelente munkába menet mindennap elmegyek Reagan elnök szobra mellett a Szabadság Téren. Egyre inkább és inkább emlékezek a híres idézetére: „A szabadság sosem több mint egy generációra van a kihalástól… Harcolni kell érte [és] megvédeni. Ez különösen igaznak tűnik azon baljós és bizonytalan időkben, amelyben most élünk, mikor a demokrácia egyre inkább veszélyben van ellenséges, autoriter erők által

– fogalmazott a Momentum elnökségi tagja levelében.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik