Közélet

Kilóg a csigaállvány a Magyar Nemzeti Bankból

Egyáltalán nincs uborkaszezon a forint körül, a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházát azonban nyárra elfoglalták a melósok. Június végétől az épületben több helyen is felújítási munkák zajlanak. A Matolcsy György vezette jegybank mintegy 80 millió forintot költ a javításokra.

Az MNB sajtóosztályától kapott információk szerint a legnagyobb munka a harmadik emeleten lévő Lámfalussy-teremben kezdődött.

Műemlékvédelmi szempontból az egyik legfontosabb feladat a lévő parkettaburkolat teljes felújítása, valamint az elektromos vezetékek és szerelvények cseréje.

Az MNB 189 négyzetméter parketta, 36 négyzetméter svédpadló és 167 méternyi lábazat javítására írt ki közbeszerzést, amit a budapesti Bau-Festt Kft. nyert nettó 37,4 millió forintos ajánlattal. A protokolláris célokra használt teremben szeptember 14-ig kell befejezni a munkákat.

A földszinten állagmegóvási és korszerűsítési okok miatt újítják fel az Antall József konferenciatermet június 30. és augusztus 26. között. A munkákra nettó 24,97 millió forintot költenek.

A tetőn a kéménypillérek felújítása és bontása van folyamatban. A 17 millió forintos munkát 2019. január 22-re kell befejezni.

Mindezzel párhuzamosan a főbejáratnál is fúrnak-faragnak. Itt egy „modern, európai banki gyakorlatnak megfelelő” beléptetési rendszer kiépítése folyik éppen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik