Közélet

Gyurcsány: vége a menekültválságnak

Szerinte végre elkezdődhetne a kormányzás.

A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán arról írt, hogy a szokásjogtól eltérően Orbán Viktor hétfőn azért nem számolt be az Európai Tanács múlt heti üléséről, mert akkor ki kellett volna mondania, hogy bár lesz még feladat a menekültekkel,

de a menekültválságnak vége.

Gyurcsány Ferenc szerint Európába nem érkezik több menekült, mint a 2015-ös válság előtti normál években. Az idei év első öt hónapjában 40 ezer ember – csúcsidőszak három százaléka – jött,  Magyarországon júniusban 20-nál kevesebb határsértőt fogtak el.

Ez már nem válság, ez rutin feladat.

Ráadásul a most érkezők nem háborús területről jönnek, hanem többségében jobb életet kereső afrikai bevándorlók, akiknek befogadásáról tényleg szabadon dönthetünk.

Mi több, az Európai Tanács megállapodott arról, hogy a menekültek bármely országba történő befogadás csak önkéntes alapon történhet.

A volt kormányfő szerint vége a harcnak, amely eddig is főleg a kormány hazugságaira épült, el lehet kezdeni kormányozni. Szerinte foglalkozni kellene a forinttal, a munkaerőhiánnyal és azzal, hogy a betegek 40 százaléka tovább élhetne jobb orvosi ellátás mellett.

Tessék kormányozni. Kevesebb hazugság, kevesebb propaganda, több munka.

 

Merkelék tervei kiverték a biztosítékot Ausztriában
Sebastian Kurz déli határaik védelmére készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik