Közélet
Budapest, 2013. augusztus 21.
Vörös Egon, a Ferencvárosi Parkolási Kft. ellenõre büntetõcédulát nyomtat, amelyet egy szabálytalanul parkoló gépkocsi szélvédõjére fog tenni a fõváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

95 millióért ellenőrzik a parkolóőröket Óbudán

Pályázatot írt az Óbudai Parkolási Kft. saját alkalmazottainak ellenőrzésére: revizorok titokban figyelik, és helyenként tesztelik is a parkolóőröket, írja a Népszava.

Az eredetileg 120,8 milliósra értékelt tenderre egyetlen ajánlat érkezett, így a pályázatot 95,7 millió forinttal vitte el az Operatív Team Kft.

A cég egyik vezetője Éliás Tibor, aki egyben vezető pozíciót tölt be az Óbudai Parkolási Kft.-nél is, ő a parkolás-üzemeltetési vezető az önkormányzati tulajdonú cégnél.

A lap hozzáteszi, az Operatív Team már korábban is végzett ellenőrzést a parkolási  Kft. megbízására, a mostani tendert azonban jóval drágábban vállalták az előző megbízatásnál, amikor 8 hónapos időtartamban, 16 millió forint+áfáért nyomoztak a parkolóőrök után.

Helyreigazítás

Cikkünkben csak részben fedi a valóságot állításunk, miszerint „a cég egyik vezetője Éliás Tibor, aki egyben komolyabb pozíciót tölt be az Óbudai Parkolási Kft.-nél is, ő a parkolás-üzemeltetési vezető az önkormányzati tulajdonú cégnél.” A valóság ezzel szemben az, hogy Éliás Tibor nem alkalmazottja az Óbudai Parkolási Kft.-nek, a parkolásüzemeltetést vállalkozási szerződés keretében látja el az Operatív Team Kft. A cikkben valótlanul állítottuk továbbá, hogy „a mostani tendert azonban jóval drágábban vállalták az előző megbízatásnál, amikor 8 napos időtartamban, 16 millió forint+áfáért nyomoztak a parkolóőrök után.” A valóság ezzel szemben az, hogy az Óbudai Parkolási Kft. a korábbinál hosszabb időtartamra, 48 hónapra kötötte meg a szerződést, valamint az eddig ellátandó feladatokon túl a 2019. év elején a parkolási övezetbe bevonásra kerülő kaszásdűlői területre is ki fog terjedni az ellenőrzési kötelezettség. A jelenlegi 12706 db belső-óbudai parkolóhelyen felül, további legfeljebb 3812 db külső-óbudai parkolóhely ellenőrzésére is kiterjedt a közbeszerzési szerződés alapján ellátandó feladat. A nyertes ajánlattevő ajánlati ára 157 Ft/parkolóhely, azaz az Operatív Team Kft. változatlan összegű ellenszolgáltatás fejében vállalta a feladatok ellátását.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Image: 73900269, Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.