Közélet
Bokros ATV (bokros lajos, )

Matolcsytól félti a forintot Bokros Lajos

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 07. 02. 15:40

Szerinte nemzetellenes, amit a jegybank művel.

330 forint és 04 fillér

Ennyi volt az euró középárfolyama hétfőn délben az MNB honlapja szerint. Ehhez rögvest „gratulált” is Bokros Lajos közösségi oldalán, jelezve, lehet ez még rosszabb is, ha nem emelik hamar a jegybanki alapkamatot.

Szerinte azonban hiába háborog az ország,

a Matolcsy-klán a füle botját sem mozdítja.

A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint a forint azért gyengül erősen nemcsak a dollárhoz és az euróhoz, hanem a zloty-hoz és a lejhez képest is, mert

felkészületlen és faragatlan vezetők ülnek a jegybank élén, akik vagy nem értik, hogy mi történik, vagy történetesen a magyar nemzeti valuta romlásában érdekeltek és annak elértéktelenedésére spekulálnak.

A MoMa elnöke szerint a nyaralás drágulásánál nagyobb veszély az  infláció meglódulása, és az, ha a magyarok elkezdik euróra, dollárra váltani forintban őrzött megtakarításaikat. Akkor ugyanis az árfolyam jelentősen elszállhat.

Bokros Lajos szerint az, hogy az MNB hallgat, kivételes a világban.

Ki kell jelenteni, hogy a tehetetlen bénaság a magyar nemzet érdekei ellen való.

Minél később lép a jegybank, annál nagyobb kamatemelésre lesz szükség ugyanazon eredményhez.

Amihez tegnap elég lett volna egytized százalék, lehet, hogy holnap 5 százalékpont emelést kíván.

Szerinte már az a kérdés, mit tesz majd az MNB, ha az euró árfolyama eléri a 350 forintot. Ül-e tovább karbatett kézzel, vagy felemelit az alapkamatot 5 vagy 10 százalékra, hogy visszaszerezze a megtakarítók és a befektetők bizalmát? Bokros Lajos szerint azonban először nem a külföldi befektetők vonják meg a bizalmat, hanem a magyarok, akiknek a jövedelmét a forint gyengülésével folyamatosan leértékelik, megtakarításait elherdálják. Mint írta, addig kell lépni, amíg nem késő, mert

a nemzetközi helyzet fokozódik. Nincs nyugalom a világ tőzsdéin. Esnek az árfolyamok, az amerikai jegybank pedig folyamatosan kamatot emel.

 

Budapest, 2017. március 19.
Újfajta ötezer forintos bankjegyet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank 2017. március elsejével. Az új fizetõeszköz színvilágában, grafikájában és biztonsági elemeiben is megújult. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. és 2018. között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. Ennek elsõ eleme a megújított tízezer forintos volt majd a húszezerforintos bankjegy következett. A régi címletek továbbra is forgalomban maradnak, bevonásuk idõpontjáról az MNB késõbb dönt.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.