Közélet

Illegális étteremből etethetik az ELMŰ sporttelepen táborozó gyerekeket

Nagyon úgy tűnik, hogy ma Magyarországon egy teljes éttermet el lehet lopni.

Egészen elképesztő történetet osztott meg a 444-gyel Hadnagy Csaba, az ELMŰ 13. kerületi sporttelepén lévő Tromos étterem (egykori?) üzemeltetője. Hadnagy szerint tavaly  nyerte el a 400 ember kiszolgálására is alkalmas étterem üzemeltetési jogát évi 5,5 millióért és a hely felújításáért cserébe.

Az étterem tulajdonosa is az ELMŰ-ÉMÁSZ nevű áramszolgáltatóé, a cég több saját rendezvényét is itt tartotta meg. Május 2-án arról értesítették Hadnagyot, hogy rendkívüli felmondással kirakták az étteremből. A felmondást azzal indokolták, hogy a bérlő tartozott a bérleti díjjal és a villanyszámlával. Hadnagy zerint egészen addig az volt a rendszer, hogy az ELMŰ összevetette a bérleti díjat és a rezsit, illetve az ELMÜ által megrendelt szolgáltatásokat, és így állandóan változott, hogy ki tartozik kinek, és mennyivel, idén májusig minden esetben így számoltak el egymással. Mivel áprilisban ELMŰ-s rendezvény is volt az étteremben, most is várta a végső elszámolást, az addigi szokások szerint. Az ELMŰ nagyságrendileg annyival tartozott neki, mint ő nekik — fogalmaz a cikk.

Hadnagy tárgyalni próbált: megígérte, hogy szeptember végéig előre kifizeti a bérleti díjat és a rezsit is, bár azt észrevételezte, hogy olyan tartozásokat is felróttak neki, amiket már korábban kifizetett. Az ELMŰ viszont ragaszkodott ahhoz, hogy azonnal költözzön ki, miután ezt nem tette meg, kizárták a sporttelepről, az ELMŰ pedig közben odaadta egy másik vendéglátósnak az étterem üzemeltetését. Az új bérlő Hadnagy gépeit, bútorait és edényeit használja, anélkül, hogy erre Hadnagytól engedélyt kapott volna.

A jegyző sem akadály

A férfi hiába fordult a kerületi jegyzőhöz, aki megállapította, hogy Eaz LMŰ jogsértően rakta ki őt az étteremből. A jegyző felszólította az ELMŰ-t, hogy három napon belül állítsa vissza az eredeti állapotot, és adjon lehetőséget Hadnagynak, hogy a több tízmillió forintot érő berendezési tárgyaihoz hozzáférjen.

A jelek szerint az új üzeleztető engedélyek nélkül szolgálja ki többek között az itt táborozó gyerekeket is. Egy étteremre egyetlen működési engedélyt lehet kiadni, ez pedig jeleneg is Hadnagy Csaba nevén van. Enélkül sem a NAV, sem a NÉBIH nem tudja felügyelni az éttermet.

Hadnagy Csaba szerint nem azzal volt baj, hogy “tevékenyégével kapcsolatban számos problémát észleltek”, hanem az történt, hogy valakinek kellett a szezonra a hely, és az ELMŰ vezetőivel összejátszva meg is szerezte — írja a 444.hu.

Kiemelt kép: Tromos Étterem/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik